Tre ting du skal huske, hvis du har en bil

29 september 2021 Steffen Hansen

Når man har en bil, så er der mange ting, som man skal have styr på. Derfor kan det være uoverskueligt at holde styr på det hele, hvis man ikke har prøvet det før. Vi har valgt at lave dette indlæg, så du kan få et indblik i tre ting, som du skal huske, hvis du er bilejer. Læs mere herunder.

Sørg for at få din bil serviceret

Som bilejer, så er det vigtigt, at man får sin bil serviceret. Dette er vigtigt, da det hjælper med at vedligeholde sin bil, kan holde prisen oppe på den, og samtidig kan øge sikkerheden. Ved en service får man nemlig tjekket at bilen fungerer som den skal, at bremserne ikke er for slidte, og man får samtidig et stempel fra sin mekaniker, som beviser, at man rent faktisk har fået den serviceret. De fleste mekanikere kan hjælpe med service af en bil, så ring til din lokale mekaniker og hør om de kan hjælpe. Det kunne f.eks. være en mekaniker i Ishøj, hvis du er fra Ishøj.

Husk at betale din forsikring

Som bilejer er der næsten intet mere vigtigt end, at man husker at betale sin forsikring. Dette skyldes, at der i dag findes dagbøder. Det betyder, at hvis man ikke har minimum den påkrævede ansvarsforsikring på sin bil, og bliver stoppet, så vil man få en bøde tilsvarende 250kr pr. dag man har kørt uden forsikring. Har man kørt uden forsikring i 100 dage vil man derfor få en bøde på 250*100 = 25.000kr for noget, som potentielt kun ville have kostet et par tusinde om året.

Syn din bil til tiden

Som udgangspunkt, så skal alle biler synes hvert 2. år, medmindre de er veteranbiler. Derfor er det vigtigt, at du husker at få synet din bil til tiden, da den ellers vil være ulovlig at køre i. Er du i tvivl om, om din bil kan komme gennem syn, så anbefales det at køre forbi sin mekaniker, da de kan lave et tjek af bilen, så den med garanti vil gå igennem syn.

Flere Nyheder