Kikkerter til jagt

20 maj 2022 Marie Pedersen

advertorial

For vildtjægere er en god kikkert helt uundværlig. Her får du et par tips til, hvordan du finder den rette kikkert, samt et par eksempler på gode kikkerter på markedet.

Vigtigt når du skal finde en kikkert

Når du skal vælge en jagtkikkert, skal du huske at du skal kunne holde kikkerten stille uden brug af hjælpemidler. Find den størrelse, der passer til dig, så du undgår rystende og uklare billeder. Tænk også over, om kikkerten skal bruges i forbindelse med solopgang eller solnedgang, da det stiller krav til hvilken type kikkert, du bør vælge.

jagtudstyr

Størrelse og objektivdiameter

Objektivdiameteren er den største/ yderste ende af kikkerten. Jo større diameteren er, jo tungere er kikkerten. Størrelsen af objektivdiameteren har desuden indflydelse på lysindfaldet samt dæmringstallet, som er et udtryk for hvor god kikkerten er i dårlige lysforhold. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilke tider på døgnet du kommer til at bruge kikkerten mest.

Hawke kikkerter – blandt de bedste på markedet

Hawke kikkerter er populære blandt jægere over hele verden. Især Hawke Endurance serien giver dig exceptionel kvalitet, utrolig robusthed og kikkerterne kan bruges i al slags vejr. Hawke Endurance ED har et smart twist-up øjestykke, der gør den perfekt til dig, der bruger briller.

Den store fokuseringsskrue gør det nemt at betjene kikkerten, selv med handsker på. Læs mere om Hawke kikkerter og meget andet jagtudstyr på Jagtogvildt.dk. 

Natkikkerter

En natkikkert har den funktion, at den er lysforstærkende. Det gør, at du kan se i mørke, også selvom dyret er langt væk. Der findes mange forskellige natkikkerter, samt varmesøgende kikkerter eller termiske kikkerter. De er både større og tungere end håndholdte kikkerter, og kan både holdes i hånden og sættes på et stativ.

Husk at undersøge loven om natkikkerter inden du anskaffer dig én, da der er særlige krav om tilladelse ved brug af optisk, elektroniske sigtemidler samt infrarødt udstyr, der anvendes sammen med våben.

Flere Nyheder