Du skal til at være maler i Næstved igen

16 februar 2021 Anders Lundtang Hansen

For nogle år siden, faktisk en hel del år siden, var du maler i Næstved, som du nød godt af, fordi du lige var færdiguddannet, og du fik dig en fastansættelse hurtigt, og så var der store penge at lege med for sådan et ungt menneske som dig.

Men efter få år indså du også, at inden der snart kommer kone og børn og hus og alt det andet, så er det ved at være nu, hvis du skal prøve at udleve nogle andre drømme og måske se verden.

Så du sagde din stilling op og hævede nogle penge, så du kunne rejse til udlandene på en rundrejse for at se verden.

Du havde planer om at komme retur og tage en anden uddannelse, så du kunne prøve at leve et helt liv på den halve tid eller i det mindste få det fulde udbytte af dit liv.

Men undervejs blev du forelsket og endte med at tilbringe mange år i udlandet, hvor du hutlede dig frem og tilbage mellem løst arbejde for at holde skindet på næsen – men du var lykkelig!

Turen går hjem til Næstved som maler

Men på et tidspunkt kunne du godt mærke, at du længdes hjem og var blevet lidt træt af den tilfældige tilværelse, og du savnede de gode penge og det danske samfund og dets goder.

Så du tog den nye kone under armen og rettede snuden hjemad mod Danmark og Næstved.

Med det samme tænker du, at du jo er uddannet maler, og du kunne godt tænke dig at fortsætte, hvor du slap som maler, selvom der er gået en del år.

Du tænker derfor at starte dit eget op, for du er for gammel til at skulle være nyansat et sted, og du har fået en god idé om, hvordan du vil gøre tingene, fra din tid i udlandet.

Men tiden har også forandret sig i Næstved, så det skal du også tilpasse dig som maler i byen igen.

Flere Nyheder