Disse gulvtyper er en efterbehandling med lud en oplagt idé til

12 april 2022 Emilie Jacobsen

advertorial

Når du har fået slebet eller lakeret dit gulv, skal du selvfølgelig give det en efterbehandling bagefter. Den er med til at give gulvet sit endelige udtryk og sørge for, at det bliver mere modstandsdygtigt over for snavs, slid og slag. 

En af de former for efterbehandlinger, du kan få til dit gulv, er lud. Det er en behandling, der forhindrer træet i at gulne og dermed beholde et mere lyst udseende, som mange foretrækker. Lud er ikke en efterbehandling, der passer til alle former for træ.

I følge Gulvkanonen, der er et stort gulvfirma, der kan stå for afslibning, afhøvling og efterbehandling af gulve i hele landet, er det en efterbehandling, der egner sig særligt godt til lyse træsorter som fyr, gran, bøg, ahorn og ask, der netop gulner, hvis de ikke bliver behandlet. 

Ludbehandlingen kan dog ikke stå alene, men skal følges op med for eksempel en sæbebehandling, så det bliver ordentligt lukket af og modstandsdygtigt. 

gulvafslibning på Sjælland

Skal jeg have en gulvafslibning eller en gulvafhøvling? 

Inden du kan få foretaget en efterbehandling af dit gulv, skal du selvfølgelig først have foretaget enten en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. Forskellen på de to er, at der bliver taget et lidt tykkere lag af gulvet med en gulvafhøvling. Det vil derfor kunne fjerne dybere mærker og for eksempel brændemærker i gulvet. 

Hvis dit gulv ikke er så skadet, vil en gulvafslibning dog være det rette valg for dig. Der bliver der kun taget et meget lille lag af gulvet, men det er nok til, at det får et nyt udseende. Er du i tvivl om, om dit gulv har brug for en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, kan du selvfølgelig altid kontakte et firma som Gulvkanonen. De har helt styr på det. Det samme er selvfølgelig tilfældet, hvis du er i tvivl om, hvilken efterbehandling der er det rette til dit gulv. Se mere om gulvafslibning fra Gulvkanonen her

Flere Nyheder